Wijnbouw

In het voorjaar van 2020 kwam een droom in vervulling. Philippe en Nele, de derde generatie op het landbouwbedrijf, plantten een wijngaard van 90 are aan in Wommersom-dorp, op een boogscheut van de Beenshoeve.

Er werd gekozen voor klassieke druivensoorten als Chardonnay, Pinot gris, Pinot noir en Riesling.

Het perceel dat werd uitgekozen ligt op een mooie zuidwest-georiënteerde helling. De ondergrond is vrij zwaar en is bezaaid met kleine en grote gesteenten. Voor akkerbouw was dit perceel minder geschikt, voor wijnbouw is het dat des te meer.

Doordacht duurzaam

Ook hier kiezen we ervoor om duurzame teelttechieken te gebruiken. We maken geen gebruik van bodemherbiciden maar kiezen voor mechanische onkruidbestrijding.

Het akkerbouwbloed stroomt sterk door onze aderen, dus we konden het niet laten om tussen de rijen te werken met stroken die ingezaaid werden met een mix van groenbemesters.

Dit zorgt voor meer biodiversiteit in de wijngaard en helpt de bodem om stikstof en water vast te houden.

De eerste stappen in ons wijnbouwverhaal zijn, dankzij de hulp van familie en vrienden, gezet. Onze plantjes krijgen nu alle tijd om uit te groeien tot sterke wijnranken die, hopelijk binnen een paar jaar, kwaliteitsvolle druiven zullen dragen.

We kijken uit naar het moment wanneer we onze eerste wijnen met jou kunnen delen.

%d bloggers liken dit: